Bransjeanalyse Espresso House Norge Markedsføring og ledelse

Du må laste opp et dokument for å få tilgang til dette dokumentet.

Medlemskap gir deg full tilgang til en omfattende samling av dokumenter.

Emne

Markedsføring og ledelse

Type

Analyse

Karakter

Godkjent

Nedlastinger

0

Ord

2943

Sider

11

Opplastet

21. august 2022

Nyttig?

0

Du må være registrert og logget inn for å stemme.

Det anbefales sterkt å kun bruke dokumentene som en supplementær kilde til hjelp. Det er viktig å huske at den virkelige læringen kommer fra å gjøre oppgavene selv, og at kopiering kan føre til alvorlige konsekvenser i form av plagiat. Derfor bør man alltid sørge for å forstå og anvende kunnskapen på egen hånd, i stedet for å avhenge utelukkende av dokumentene.

Utdrag

Espresso House Norge

Innledning av oppgaven

I denne oppgaven skal jeg jobbe med kaffekjeden Espresso House i Norge. Espresso House er internasjonal kaffekjede, med barer og kafeer over hele verden. Jeg skal analysere denne bransjen og gjennomføre en analyse av Espresso House sine konkurrenter. Til slutt skal jeg drøfte litt rundt selskapets fremtid, og hvilke løsninger som kan være fornuftige.

Bransjeanalyse og Michael Porter

I denne oppgaven er det som sagt snakk om kaffemarkedet I Norge. For å få god nok kunnskap om denne bransjen, er det lurt å analysere bransjen ved hjelp av Michael Porters modell. Denne modellen har utgangspunkt i egen bedrift og markedet som den involveres i. Modellen ser slik ut:

Den første delen av modellen som skal analyserer, er konkurrentene i bransjen. Vi deler denne delen videre i 5 deler: Antall konkurrenter, trender i bransjen, differensiering av produktene, andel faste kostnader og størrelsen på avvik

...