ENZYMVIRKNING I MAGESEKKEN – KUNSTIG MAGESAFT
HENSIKT
Hensikten med dette forsøket var å undersøke hvordan magesaft virker på proteiner i maten.
UTSTYR
10 % saltsyre (HCl)
Pepsin
Kokt eggehvite eller kjøtt
Reagensstativ og tre reagensglass
Varmeskap
UTFØRELSE
Først fant vi fram et reagensstativ med tre reagensglass.
Reagensglassene ble merket med hva de skulle inneholde. Læreren hadde på forhånd blandet tre løsninger: løsning A: 2 Ml 10 % HCl, 0,5 g pepsin og 100 m L vann, løsning B: 2 mL 10 % HCl og 100 mL vann, løsning C: 0,5 g pepsin og 100 mL vann.
Vi fylte reagensrørene halvveis med hver sin løsning før vi puttet oppi en bit av kokt eggehvite i hvert av dem. På toppen av glassene dyttet vi i en papirbit før vi plasserte reagensstativet med reagensglassene i et varmeskap med 37oC i en uke.
RESULTAT
Glass
Innhold
Observasjon
A
pepsin + HCl
Egget har blitt borte og igjen ligger aminosyrene
B
HCl
Egget har ekspandert - antageligvis fordi seg har trukket til seg væske
C
pepsin
Egget har blitt mer avrundet i kantene - noe har blitt borte
KONKLUSJON
Pepsin er et enzym som får reaksjonen som innebærer å bryte ned proteiner til å gå raskere. Dermed har
Ingen tilbakemedlinger enda