Finnfasit.no
Av Espen Noreng
Alle dokumenterLast oppLogg inn

Historien om Spanskesyken Historie

Utdrag

Pandemioppgave

Spredningen skjer nesten usynlig, i de luftbårne dråpene av hoste og nys. Etter hvert som sykdommen forsterker seg, gjør smertene det også. Pasienter vil hoste blod og begynne å bli blå av mangel på oksygen. Denne dødelig lungebetennelse satte inn og forårsaket en ukontrollerbar blødning som fylte lungene, og etterlot ofrene til å drukne i sitt eget blod.

Dette kan høres ut som hvilket som helst dødelig virus for de fleste, mens de kloke vil sannsynligvis si at dette er et tilfelle av Spanskesyken. Jeg skal undersøke nærmere hva som skiller spanskesyken fra andre pandemier/epidemier. Jeg skal se litt nærmere på hva som gjør det spesiell, og tilsvarende andre verdensomspennende virus.

Spanskesyken har også en form for opprinnelse, nemlig fra gårdsdyr. Selv om forskere er litt usikre på den eksakte kilden, vet de at det første tilfellet skjedde i USA i en militærbase.

Fugler fungerer som et reservoar for et stort mangfold av influensavirus som alle de største menneskelige pandemiene sporer sitt opphav til. Folk var stort sett ikke klar over at samtidig som influensapandemien i 1918 var griser syke av sykdommen og influensavirus også forårsaket pågående epid

Dette er bare et maskingenerert utdrag. Den nedlastede utgaven inneholder flere ord og har en annen formatering.
Tilbakemeldinger

Ingen tilbakemedlinger enda


  • Brukers navn vises ikke, fordi vi ønsker at alle våre brukere skal være anonyme.
  • Du kan skrive tilbakemelding når du har lastet ned dokumentet.
  • Kontakt oss hvis du ønsker å endre, eller slette en kommentar.
Dokumentinformasjon
Emne
Historie
HIS1003
Karakter
Ingen karakter
Type
Innlevering
Antall sider
2 sider
Antall ord
595 ord
Gjennomsnittlig rating
Av 0 ratinger
Nedlastinger
0 nedlastinger
Verifisert av finnfasit
Nei
Opprettet
December 16, 2021
Lignende dokumenter